Uleiul de masline este un simbol al puritatii. Maslinul simbolizeaza pacea si fericirea.
Constituentul principal al uleiului de masline este in proportie de 70-80% trioleina.
El mai contine vitaminele A, B1,B2,C,D,E,K,fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila,etc...
Efectele ce le mai cunoscute ale uleiului de masline sunt: antimicrobian, antioxidant si antiinflamator. Este utilizat in produse cosmetice de calitate recunoscuta, destinate copiilor, ingrijiri pielii si unghiilor. Hraneste epiderma, o purifica,reduce efectul agresiunii factorilor de mediu asupra pielii.
Uleiul de masline este aliatul in ingrijirea tenurior deshidratate, calmeaza si hidrateaza pielea, patrunde in epiderma, ii confera un aspect fin, matasos
si ii asigura aportul de colagen, intirzie aparitia ridurilor si a pielii care tinde sa-si piarda elasticitatea.
Fiind considerat ca un ulei al frumusetii el face nu numai arterele mai suple ci si pielea mai stralucitoare. Uleiul de masline curata si inmoaie pielea,o
hidrateaza si o regenereaza. |